Blog - Highlander Rafting Kamp

Loading color scheme

Vodopad Skakavac u prašumi Perućica

Vodopad Skakavac nalazi se na potoku Perućica, koji teče kroz središte prašume Perućice u podnožju planine Maglić. I Skakavc i prašuma i taj dio Maglića pripadaju Nacionalnom parku Sutjeska.

Detaljnije

Most na Đurđevica Tari

Đurđevića Tara je mjesto u središnjem toku rjeke Tare u Crnoj Gori, blizu Žabljaka, gdje je porodica Đurđević oko rijeke imala imanje i bavila se stočarstvom. Po njima je i cijeli taj kraj nazvan Đurđevića Tara, a vremenom je u blizini podignuto i istoimeno naselje.

Detaljnije

Kanjon Nevidio u Crnoj Gori

Kanjon Nevidio nalazi se u Crnoj Gori, na južnim padinama planine Durmitor. Nevidio je kanjon rijeke Komarnice, koja je svoj put u tom dijelu usjekla između padina Durmitora i Vojnika. Nevidio se nalazi na teritoriji opštine Šavnik, sjeverno od tog grada i blizu magistralnog puta ka Žabljaku.

Detaljnije
NACIONALNI PARK SUTJESKA
Nacionalni Park Sutjeska

Nacionalni park Sutjeska je najočuvaniji prirodni dragulj Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Čine ga dijelovi planine Maglić, visoravan Vučevo, planine Volujak, Bioč, Zelengora, Lelija, zatim Perućica - jedna od četiri poslednje preostale evropske prašume, devet planinskih jezera i čak 17 rijeka i potoka. U njemu je i naselje Tjentište u kome je podignut i memorijalni kompleks „Dolina heroja“, spomenik i kosturnica palim borcima „Bitka na Sutjesci“ i spomen-muzej posvećen poginulim partizanima u Drugom svjetskom ratu.

Kanjon Tare
Rijeka Tara i kanjon rijeke Tare u Crnoj Gori - naša "suza Evrope"

Rijeka Tara protiče kroz dvije države Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Nastaje ispod planine Komovi južno od Kolašina u Crnoj Gori i sa svoja 144 kilometra najduža je crnogorska rijeka. Poslednja trećinja rijeke Tare protiče i kroz Republiku Srpsku (BIH) i predstavlja prirodnu granicu između dvije države što je ujedno čini i međunarodnom rijekom.

Nacionalni park Durmitor
Planina i Nacionalni Park „Durmitor“

Kad bi se tražila kakva savršena planina, teško bi se mogla naći bolja od - Durmitora. Ovaj crnogorski grdosija ima sve: nebeske vrhove, prostrane visoravni, ledničke doline, biserna jezera, razgranate šume, ispašom bogate livade i pašnjake. Ne nedostaje mu ni krševa, ni kamenja ni stijenja. Obiluje i rijekama, čak i kanjonima, a svuda su mu se „posakrivale" brojne jame i pećine i raznovrsne ljekovite biljke. I svega toga nema tek po koji primjerak da se vidi, već je svega toga u izobilju.

VRHOVI VRIJEDNI ŽIVLJENJA
VRHOVI VRIJEDNI ŽIVLJENJA

Ljudi imaju čudnu potrebu da u životu teže dostizanju nekih egzistencijalnih vrhova, koji postaju mnogo vrijedniji od samog života