TIMSKI RAZVOJ TURIZMA - Highlander Rafting Kamp

Loading color scheme

TIMSKI RAZVOJ TURIZMA

PLUŽINE I FOČA ZAJEDNO U RAZVOJU TURIZMA
 
U cilju razvijanja i brendiranja projektnog područja Opštine Plužine i Foča kao jedinstvene destinacije za aktivni turizam i integrisanja turističke ponude dvije opštine, kroz projekat “Turizam, Adrenalin i Rafting Avantura (T.A.R.A)” su razvijene zajedničke jednodnevne i višednevne ture.
 
U cilju razvijanja i brendiranja projektnog područja Opštine Plužine i Foča kao jedinstvene destinacije za aktivni turizam i integrisanja turističke ponude dvije opštine, kroz projekat “Turizam, Adrenalin i Rafting Avantura (T.A.R.A)” su razvijene zajedničke jednodnevne i višednevne ture. Ture obuhvataju postojeće atrakcije u prekograničnom području, kao i nove turističke proizvode koji su razvijeni kroz projekat: posmatranje ptica i divljih životinja, spelologija, slobodno penjanje, kajaking. Kroz ove turisti koji posjećuju ovo prekogranično područje su u prilici da dožive divlju i čarobnu ljepotu dva parka – Parka prirode “Piva” i Nacionalnog parka “Sutjeska”, da osvoje planinske vrhove masiva Bioč-Maglić-Volujak, upoznaju se sa ljepotom Zelengore i njenih jezera, Trnovačkim jezerom koji je poznat kao srce planina, dožive adrenalinski užitak – rafting na rijeci Tari i Drini i probaju let iznad Pivskog jezera, najdužim Zip Line-om u Crnoj Gori.
 
Projekat “Turizam, Adrenalin i Rafting Avantura (T.A.R.A)” sprovode Opštine Plužine i Foča u saradnji sa TO Foča i Parkom prirode Piva, a finansira ga Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje BiH-CG.
NACIONALNI PARK SUTJESKA
NACIONALNI PARK SUTJESKA

Za jednog Gorštaka teško je ignorisati “zov divljine”, koji polako s proljeća počne da ubrzava puls, a pogled počne da se gubi negdje na horizontu, tražeći planinske masive koji čekaju da ih osvojim.

Kanjon Tare
Kanjon Tare naša “suza Evrope”

Za nas koji živimo u Republici Srpskoj, kanjon Tare nije samo najveći u Evropi ili drugi u svjetu, planinska ljepotica ili “suza Evrope”. Kanjon Tare je i crnogorska, ali i naša “suza Evrope”.

Nacionalni park Durmitor
Nacionalni park „Durmitor“

Da li ste znali da Durmitor potiče od keltskih riječi „dru mi tore“ koje znače "planina puna vode”? Vjerovali ili ne, ali na durmitorskom masivu nalazi se čak 18 ledničkih jezera.

VRHOVI VRIJEDNI ŽIVLJENJA
VRHOVI VRIJEDNI ŽIVLJENJA

Ljudi imaju čudnu potrebu da u životu teže dostizanju nekih egzistencijalnih vrhova, koji postaju mnogo vrijedniji od samog života