Hrana - Highlander Rafting Kamp

Loading color scheme

Hrana

Narodna poslovica kaže da gostoljubivost podrazumijeva toplinu ognjišta, ukusnu hranu i pravo na tišinu. Upravo sve to možete pronaći u rafting kampu Highlander koji se nalazi odmah pored rijeke Drine. Tišina prirode je čest „začin“ svakog našeg obroka. 

Bilo da ste samo slučajni prolaznik i želite sa naše terase da uživate u prelijepom pogledu na tirkizno zelenu rijeku Drinu, ili ste gost na punom aranžmanu, budite sigurni da ćete u našem kampu uživati u ukusnoj hrani, tj. lokalnim specijalitetima spremljenim na starinski način kao i u velikom izboru domaćih i stranih pića.

Namirnice koje koristimo su domaćeg porijekla, sa naših prostora i sa važećom deklaracijom, a hljeb, peciva, pite i kolače mijese, suču i razvijaju vješte ruke naših kuvarica. Sva hrane se sprema po tradicionalnim receptima, zato često gosti traže i malo „repete“. J

Prije odlaska na svaku aktivnost (rafting, planinarenje, kanjoning, planinski biciklizama, pešačenje....) gostima se služi „Gorštak doručak“, koji ima za cilj da obezbjedi dovoljno snage i energije da savladate svaki izazov u prirodi. Nakon povratka dočekaće vas vruća čorba i teletina ispod sača, a za večeru roštilj, riba, piletina sa šampinjonima ili pita ispod sača. Od poslastica uvek očekujte neko iznenađenje, ali slatko, poput slatkiša koje su pravile naše mame i bake. Biće tu tulumbi, urmašica i baklava, ali i voćnih i čokoladnih kolača, kao i starih dobrih krofni i palačinaka sa eurokremom i sladoledom.  Jednom riječju, mnogo đakonija za svačiji ukus. Kažu da se ukusi razlikuju i da o njima ne treba raspravljati, ali uzbudljiv rafting i smještaj u prirodi nude skoro svi kampovi na obalama Tare i Drine, ali mi znamo da je hrana koju pravimo ono po čemu se itekako razlikujemo i zbog čega nam se gosti vraćaju.

 

JELOVNIK U KAMPU HIGHLANDER:

DORUČAK: Domaći hljeb + peciva, Gorštak doručak (pršut, čajna, kajmak, sir, jaja, uštipci, proja), čaj, mlijeko, kiselo mlijeko.
RUČAK: Teleća čorba, po izboru teletina ispod sača ili riba, mješana salata, hljeb, voće ili kolač.
VEČERA: Po izboru, kremenadla, riba, piletina u sosu od šampinjona, sarajevski ćevap, bijela vješalica, hljeb, salata mješana ili šopska salata.

***Prema želji i potrebama gostiju jelovnik je moguće prilagođavati i vegetarijancima i veganima, ali uz prethodnu najavu (prilikom rezervacije ili na početku aranžmana).
***Nije dozvoljeno unositi svoje piće u kamp.

 

Važne informacije

Kontak za sve informacije i rezervacije:

+387 65 475 201 (BIH)
+381 65 8238 335 (SRB)
Info@highlandertim.com

Kapacitet kampa je 100 mjesta
Vikend termine je potrebno dosta ranije rezervisati.
Avans za sve rezervacije je 30 evra po osobi.
U slučaju sprečenosti, Vaš avans važi u sledećoj sezoni.
Cijene svih aranžmana su izražene u evrima, po osobi.
Aranžmani su na bazi punog pansiona.
Smještaj i noćenja su u drvenim bungalovima (lux ili standardni).
U cijene aranžmana su uključene sve takse, oprema i transport od kampa do polazne tačke neke aktivnosti.
Hranu je moguće prilagoditi za vegetarijance i vegane.
Nije dozvoljeno unositi alkohol u kamp.
Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl.
Satnice navedene u opisu aranžmana nisu fiksne i mogu se mijenjati.
Svi gosti moraju imati ličnu kartu ili pasoš.
Rafting kamp „Highlander“ ne odgovara za izgubljene ili oštećene stvari.

Rezervacije za termine od 15.jula do 1.septembra će biti uvećane za 5 evra po osobi.