Hrana - Highlander Rafting Kamp

Loading color scheme

Hrana

Narodna poslovica kaže da gostoljubivost podrazumijeva toplinu ognjišta, ukusnu hranu i pravo na tišinu. Upravo sve to možete pronaći u rafting kampu Highlander koji se nalazi odmah pored rijeke Drine. Tišina prirode je čest „začin“ svakog našeg obroka. 

Bilo da ste samo slučajni prolaznik i želite sa naše terase da uživate u prelijepom pogledu na tirkizno zelenu rijeku Drinu, ili ste gost na punom aranžmanu, budite sigurni da ćete u našem kampu uživati u ukusnoj hrani, tj. lokalnim specijalitetima spremljenim na starinski način kao i u velikom izboru domaćih i stranih pića.

Namirnice koje koristimo su domaćeg porijekla, sa naših prostora i sa važećom deklaracijom, a hljeb, peciva, pite i kolače mijese, suču i razvijaju vješte ruke naših kuvarica. Sva hrane se sprema po tradicionalnim receptima, zato često gosti traže i malo „repete“. J

Prije odlaska na svaku aktivnost (rafting, planinarenje, kanjoning, planinski biciklizama, pešačenje....) gostima se služi „Gorštak doručak“, koji ima za cilj da obezbjedi dovoljno snage i energije da savladate svaki izazov u prirodi. Nakon povratka dočekaće vas vruća čorba i teletina ispod sača, a za večeru roštilj, riba, piletina sa šampinjonima ili pita ispod sača. Od poslastica uvek očekujte neko iznenađenje, ali slatko, poput slatkiša koje su pravile naše mame i bake. Biće tu tulumbi, urmašica i baklava, ali i voćnih i čokoladnih kolača, kao i starih dobrih krofni i palačinaka sa eurokremom i sladoledom.  Jednom riječju, mnogo đakonija za svačiji ukus. Kažu da se ukusi razlikuju i da o njima ne treba raspravljati, ali uzbudljiv rafting i smještaj u prirodi nude skoro svi kampovi na obalama Tare i Drine, ali mi znamo da je hrana koju pravimo ono po čemu se itekako razlikujemo i zbog čega nam se gosti vraćaju.

 

JELOVNIK U KAMPU HIGHLANDER:

DORUČAK: Domaći hljeb + peciva, Gorštak doručak (pršut, čajna, kajmak, sir, jaja, uštipci, proja), čaj, mlijeko, kiselo mlijeko.
RUČAK: Teleća čorba, po izboru teletina ispod sača ili riba, mješana salata, hljeb, voće ili kolač.
VEČERA: Po izboru, kremenadla, riba, piletina u sosu od šampinjona, sarajevski ćevap, bijela vješalica, hljeb, salata mješana ili šopska salata.

***Prema želji i potrebama gostiju jelovnik je moguće prilagođavati i vegetarijancima i veganima, ali uz prethodnu najavu (prilikom rezervacije ili na početku aranžmana).
***Nije dozvoljeno unositi svoje piće u kamp.

 

Važne informacije

Kontak za sve informacije i rezervacije:

+387 65 475 201 (BIH)
+381 65 520 16 44 (SRB)
Info@highlandertim.com

Kapacitet kampa je 100 mjesta
Vikend termine je potrebno dosta ranije rezervisati.
Avans za sve rezervacije je 20 evra po osobi.
U slučaju sprečenosti, Vaš avans važi u sledećoj sezoni.
Cijene svih aranžmana su izražene u evrima, po osobi.
Aranžmani su na bazi punog pansiona.
Smještaj i noćenja su u drvenim bungalovima (lux ili standardni).
U cijene aranžmana su uključene sve takse, oprema i transport od kampa do polazne tačke neke aktivnosti.
Hranu je moguće prilagoditi za vegetarijance i vegane.
Nije dozvoljeno unositi alkohol u kamp.
Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl.
Satnice navedene u opisu aranžmana nisu fiksne i mogu se mijenjati.
Svi gosti moraju imati ličnu kartu ili pasoš.
Rafting kamp „Highlander“ ne odgovara za izgubljene ili oštećene stvari.