Planinski biciklizam - Vranovina - Highlander Rafting Kamp

Loading color scheme

 

 • OPŠTE INFORMACIJE

 • PROGRAM

 • LOKACIJA

 • JELOVNIK

 • SMEŠTAJ

 • CIJENA

Za avnaturiste, željne izazovnog planinskog biciklizma ali u isto vrijeme i uzbudljivih i riječima neopisivih predjela preporučujemo jednu zahtjevnu biciklističku turu – vrhovima kanjona Tare preko Zavaita, Meštrevca, Dulinog Brijega pa do Vranovine. Vranovina je ime sela i lokalitet koji je jednom polovinom prostire na teritoriji Bosne i Hercegovine, a drugom na teritoriji Crne Gore. Vranovina se nalazi pod vrhom Obzir, najvisočijom tačkom u kanjonu Tare. Od rijeke pa do vrha visinska razlika prelazi 1400m! Od sela Vranovina vodi uska kozija staza u srce kanjona i mjesta koje se zove Markovića mlini, nekadašnjeg mlina na obali Tare.  Sa nekoliko vidikovaca pruža se pogled od koga zaista zastaje dah: na veliki dio kanjona Tare, najvisočiji planinski masiv BIH - Maglić, zatim Durmitor, Jahorinu, Treskavicu, Pivsku planinu, Komove.. Preko puta vidikovca na Vranovini nalazi se kanjon Sušice i odavde je moguće vidjeti mjesto gdje se sudaraju dva kanjona, i gdje se Sušica uliva u Taru. Sa jedne strane vidi se skoro cijela teritorija NP „Durmitor” a sa druge se pruža nestvaran pogled na veliki dio NP „Sutjeska”. Predjeli koje morate vidjeti!


Biciklizam-Rafting-Highlander-A15-1
Biciklizam-Rafting-Highlander-A15-2
Biciklizam-Rafting-Highlander-A15-3


NAPOMENA:

Za realizaciju ovog aranžmana minimalan broj učesnika je 2 osobe, a maksimalan broj je 8 osoba po vodiču
Minimalna preporučena starost učesnika je 18 godina
Prethodno iskustvo je potrebno
Cijene su izražene u evrima i po osobi
Jelovnik je moguće prilagođavati i vegetarijancima i veganima, ali uz prethodnu najavu
Satnice u opisu aranžmana nisu fiksne i mogu se mijenjati zavisno od želje i potreba gostiju
U špicu sezone kada je veliko interesovanje za rafting menadžment kampa zadržava pravo organizovanja aktivnosti u više termina
Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti i kombinovati
Zadržavamo pravo procjene da li osoba ima minimum fizičke spremnosti za planinski biciklizam


NE ZABORAVITE!

Pasoš ili ličnu kartu (zavisno od zemlje iz koje dolazite)
Kupaći kostim
Topli duks ili jakna (noći kraj rijeke znaju biti svježije)
Peškir, papuče za tuširanje i pribor za ličnu higijenu
Aparat za slikanje

Period izvođenja: Od maja do oktobra
Aktivnost: Cjelodnevna tura
Opis staze B1: Brštanovica – vrh kanjona Tare –  selo Vranovina – Brštanovica
Opis staze B2: Kamp Highlander – Brštanovica – vrh kanjona Tare – selo Vranovina – Kamp Highlander
Tip staze: Kombinacija asfalta, utabanog makadama, zemljane i kamenite pješačke staze, te klizave i blatnjave u zavisnosti od vremenskih uslova.
Kategorija: Izazovna aktivnost, kondiciono i tehnički umjereno zahtjevna tura 8/10

 

B1 - KRAĆI BICIKLISTIČKI IZLET

B2 - DUŽI BICIKLISTIČKI IZLET

Dužina

16 km

75 km

Opis

Dolazak u kamp u jutarnjim časovima, a potom doručak do 10h. Nakon doručka uz pomoć vodiča birate odgovarajuće biciklo i opremu za svoju biciklističku avanturu i krećemo.
Terenskim vozilima krećemo do mjesta Brštanovica odakle počinje vaša bajk avantura. Penjemo se na vrh kanjona Tare odakle se pruža fantastičan pogled na kanjon. Pravimo pauzu za kratki odmor, a potom vožnju nastavljamo obroncima kanjona. Uživamo u ljepoti kanjona Tare i planinama Durmitor i Maglić. Vozimo se nekih 15km do sela Vranovina gdje je predviđena pauza za užinu. Nakon odmora vraćamo se istim putem do Brštanovice, a potom terenskim vozilima do kampa Highlander gde je oko 18 h predviđena večera i druženje kraj logorske vatre. Nakon što se gosti naspavaju slijedi doručak nakon čega se aranžman završava.

Dolazak u kamp u jutarnjim časovima, a potom doručak do 10h. Nakon doručka uz pomoć vodiča birate odgovarajuće biciklo i opremu za svoju biciklističku avanturu i krećemo.
U 11h krećemo biciklima od kampa Highlander u jednodnevni izlet. Prvih 5 km je predviđeno za vožnju pored kanjona Drine, a potom 17km pored kanjona Tare sve do mjesta Brštanovica gdje pravimo prvu pauzu za odmor. Nakon toga biciklima se penjemo na vrh kanjona odakle se pruža fantastičan pogled na Taru i planinske masive Durmitor i Maglić. Nakon pauze nastavljamo put ka selu Vranovina. Tokom tih 15 km vožnje opet uživamo u prirodnim ljepotama kanjona i planinama. U selu je predviđena treća pauza i ovaj put duža kako bismo pojeli užinu koju smo ponijeli iz kampa. Posle odmora vraćamo se istim putem u kamp Higlander i ponovo uživamo u ljepotama kanjona Tare i masivima NP „Durmitor“. Stižemo u kamp oko 19 h gde je predviđena večera sa lokalnim specijalitetima i druženje kraj logorske vatre. Nakon što se gosti naspavaju slijedi doručak nakon čega se aranžman završava.

Cijena

80 evra

120 evra

Kako do Highlander Rafting Kampa


Kamp Highlander se nalazi na magistralnom putu Foča – Nikšić, tačnije 20 km udaljen od Foče, u pravcu Crne Gore i na 5 km pre graničnog prelaza Šćepan Polje / Hum (BiH – CG).

Highlander-rafting-tara-Location

N:  43°21'08"  E:  18°48'28.5"

Sarajevo – Trnovo – Foča (80km)
Beograd – Čačak – Užice – Višegrad – Goražde – Foča (350km)
Banja Luka – Doboj – Zenica – Sarajevo – Trnovo – Foca (340km)
Podgorica – Nikšić – Plužine – Šćepan polje – Foča (172km)
Dubrovnik – Trebinje – Bileća – Gacko – Foča (165km)
Herceg Novi – Trebinje – Bileća – Gacko – Foča (172km)
Zagreb – Banja Luka – Travnik – Visoko – Sarajevo – Foča (527 km)

Postoje svakodnevne redovne linije koje voze do Foče iz pravca Beograda, Novog Sada, Podgorice, Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Dubrovnika i Zagreba.

Ako dolazite avionom iz inostranstva preporučujemo da sletite na aerodrom u Sarajevu, a odatle imate još 70 km do Foče.

Doručak: Domaći hljeb + peciva, Gorštak doručak (pršut, čajna, kajmak, sir, jaja, uštipci, proja), čaj, mlijeko, kiselo mlijeko.
Ručak: Teleća čorba, po izboru teletina ispod sača ili riba, mješana salata, hljeb, voće ili kolač.
Večera: Po izboru, kremenadla, riba, piletina u sosu od šampinjona, sarajevski ćevap, bijela vješalica, hljeb, salata mješana ili šopska salata.

***Prema želji i potrebama gostiju jelovnik je moguće prilagođavati i vegetarijancima i veganima, ali uz prethodnu najavu.

Rafting-highlander-hrana_1
Rafting-highlander-hrana_2
Rafting-highlander-hrana_3

Rafting-highlander-hrana_4
Rafting-highlander-hrana_5
Rafting-highlander-hrana_6

Rafting-highlander-hrana_7
Rafting-highlander-hrana_8
Rafting-highlander-hrana_9

Kamp Highlander je udaljen 20km od Foče i na svega 5km od graničnog prelaza, Šćepan Polja, između BiH i Crne Gore. Okružen je grabovom šumom i nalazi se na atraktivnoj lokaciji na desnoj strani rijeke Drine.

Kapacitet kampa je 100 ležajeva sa krevetima koji imaju dušek i čistu posteljinu. Bungalovi su drveni za dve, tri, četiri ili pet osoba, dok su male kućice, popularno nazvane torarice za jednu ili dve osobe (čitaj: zaljubljene).

Kamp ima struju, bežični internet (WiFi), zajedničke tuš kabine, toalete, toplu i hladnu pijaću vodu. Restoran ima u ponudi domaću/tradicionalnu kuhinju u kome svaki gost dobija svoj obrok prema plaćenom aranžmanu, a za putnike namernike moguće je spremiti hranu po želji i cenama koje su zvanične.

Destinacija na kojoj se nalazi kamp Highlander je idealna za rafting, planinarenje, biciklizam ili pecanje. Polazna je tačka za obilazak Nacionalnog parka „Sutjeska“ i Nacionalnog parka „Durmitor“. Planinski vrhovi Maglić, Durmitor, Bioč, Zelengora, samo su neki od vrhova koji se nalaze u blizini kampa. Tu su i jezera Zelengore, tačnije devet jezera kao i Prašuma Perućica i vodopad Skakavac visine 73m. Najkraće rečeno predjeli od kojih zastaje dah. Čuda prirode kojima se vrijedi ponovo vratiti. Lokacija je odlično povezana drumskim saobraćajem sa svim važnijim turističkim gradovima Bosne, crnogorskim i hrvatskim primorjem kao što su: Budva, Herceg Novi, Kotor, Dubrovnik, Trebinje, Sarajevo, Mostar, Višegrad i Žabljak.

Ako živite u nekoj od ovih ex yu republika ili ste samo na proputovanju ovim destinacijama, a volite prirodu i avanturistički turizam, preporučujemo vam rafting kamp Higlander. To je kamp u kome vas čeka potpuni odmor u tišini prirode i žubor rijeke Drine uz domaću hranu koju ćete dugo pamtiti.

Rafting-Camp-Highlander-1
Rafting-Camp-Highlander-2
Rafting-Camp-Highlander-3

KAMP

3 zvezdice

Koordinate

N 43°21’41.8″ E 18°48’28.5″

Površina

2 000m2

Kapacitet

100 ležajeva u drvenim bungalovima za 2,3,4 ili 5 osoba

Toaleti/tuš kabine

Lux bungalovi imaju svoja kupatila

Standardni bungalovi koriste zajedničke toalete i tuš kabine

Restoran/Bar

Tradicionalna kuhinja. Radno vrijeme od 07h do 23h svakog dana tokom sezone

WiFi

Besplatan bežični internet u cijelom kampu

Parking

Parking mjesta za putnička vozila i za autobuse

Šatori

Postoji prostor za postavljanje šatora

Plaža

Divlja plaža za kupanje

Tereni

Za odobojku, mali fudbal i badminton. Društvene igre: šah i karte

Ljubimci

Dozvoljen je boravak ljubimaca u kampu, ali nije u bungalovima i u čamcu

LUX bungalovi

U rafting kampu Highlander se nalazi 9 lux bungalova za 4 osobe. Ukupnog kapaciteta 36 mjesta. U svakom bungalovu se nalazi:

 • Francuski ležaj sa dvije odvojene posteljine
 • Krevet na sprat (prostran i za djecu i za odrasle)
 • Radni sto
 • Kupatilo
 • Terasa/balkon

LUX-Rafting-Highlander-1-1
LUX-Rafting-Highlander-1-2
LUX-Rafting-Highlander-1-3


Standardni Bungalovi

U rafting kampu Highlander se nalazi 16 standardnih bungalova za 2 osobe. Ukupnog kapaciteta 32 mjesta. U svakom ovom bungalovu se nalazi:

 • Veliki ležaj sa dvije odvojene posteljine
 • Prostor za kofere i čiviluk

Standard-Rafting-Highlander-1-1.jpg
Standard-Rafting-Highlander-1-2
Standard-Rafting-Highlander-1-3

U rafting kampu Highlander se nalaze 2 standardna bungalova za 4 osobe: Ukupnog kapaciteta 8 mjesta. U svakom ovom bungalovu se nalazi:

 • 2 obična kreveta
 • 1 krevet na sprat
 • Prostor za kofere i čiviluk

U rafting kampu Highlander se nalaze 4 standardna vigvama za 5 osoba: Ukupnog kapaciteta 20 mjesta. U svakom ovom bungalovu se nalazi:

 • 5 ležajeva
 • Prostor za kofere
 • Čiviluk

U rafting kampu Highlander se nalaze 4 standardne torarice za 1 ili 2 osobe. Ukupnog kapaciteta 4 ili 8 mjesta. U svakom ovom bungalovu se nalazi:

 • Jedan ležaj za 2 osobe sa jednom posteljinom
 • Prostor za kofere i čiviluk

Standard-Rafting-Highlander-2-1
Standard-Rafting-Highlander-2-2
Standard-Rafting-Highlander-2-3

Cijena aranžmana uključuje:

Biciklističke aktivnosti – 1 dan
Noćenje – 1 noć
Sve obroke u toku trajanja aražmana (2 doručka, 1 užina, 1 večera)
Kompletnu biciklističku opremu (biciklo za planinski biciklizam, kaciga, boca za vodu)
Taksu za ulazak u NP Durmitor
Boravišnu taksu
Prevoz našim terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana (od kampa do polazne tačke za biciklizam)
Licencirani vodiči
Besplatan parking za Vaša vozila

Cijena aranžmana ne uključuje:

Vanpansionsku ponudu (piće, dodatni obroci...)
Sve ostale troškove koji nisu predviđeni programom (dodatni izleti, dodatna noćenja...)
Via Dinarica Highlander

A20 - Via Dinarica 2

Predlažemo vam hajking do Perućice, Maglića, Trnovačkog jezera i Zelengore. Detaljnije
Rafting Tara Highlander

A3 - TRODNEVNI RAFTING NA TARI

Tri dana odmora u kampu Highlander i 25 km raftinga najatraktivnijom dionicom Tare. Detaljnije
Rafting i Hiking Highlander

A7 - Rafting i Hiking 1

Izaberite tri dana odmora, rafting Tarom i obilazak prašume Perućica i Trnovačkog jezera. Detaljnije
 • 1
 • 2
 • 3

ZAŠTO TEAM BUILDING?

 • Poboljšava komunikaciju među zaposlenima
 • Razvija bolje međusobno razumjevanje članova tima
 • Omogućava da se bolje upoznaju, otkriju svoje slabosti i vrline
 • Omogućava da uče jedni od drugih i da bolje sarađuju
 • Povećava produktivnosti i efikasnosti zaposlenih
 • Povećava lojalnost zaposlenih
 • Povećava motivaciju zaposlenih
 • Ukazuje na važnosti učinka svakog zaposlenog
 • Stvara bolje razumjevanje zajedničkih ciljeva kompanije
 • Kompanija postaje prijatnije mjesto za rad

Važne informacije

Kontak za sve informacije i rezervacije:

+387 65 475 201 (BIH)
+381 65 8238 335 (SRB)
Info@highlandertim.com

Kapacitet kampa je 100 mjesta
Vikend termine je potrebno dosta ranije rezervisati.
Avans za sve rezervacije je 30 evra po osobi.
U slučaju sprečenosti, Vaš avans važi u sledećoj sezoni.
Cijene svih aranžmana su izražene u evrima, po osobi.
Aranžmani su na bazi punog pansiona.
Smještaj i noćenja su u drvenim bungalovima (lux ili standardni).
U cijene aranžmana su uključene sve takse, oprema i transport od kampa do polazne tačke neke aktivnosti.
Hranu je moguće prilagoditi za vegetarijance i vegane.
Nije dozvoljeno unositi alkohol u kamp.
Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl.
Satnice navedene u opisu aranžmana nisu fiksne i mogu se mijenjati.
Svi gosti moraju imati ličnu kartu ili pasoš.
Rafting kamp „Highlander“ ne odgovara za izgubljene ili oštećene stvari.

Rezervacije za termine od 15.jula do 1.septembra će biti uvećane za 5 evra po osobi.