Rafting i Kanjoning Aranžman - Highlander Rafting Kamp

Loading color scheme

 

 • OPŠTE INFORMACIJE

 • PROGRAM

 • LOKACIJA

 • JELOVNIK

 • SMEŠTAJ

 • CIJENA

Ne možete da se odlučite, da li da odete na rafting rijekom Tarom ili na kanjoning kroz Nevidio ili Hrčavku? Prihvatite oba izazova i doživite nevjerovatno uzbudljiv vikend. Tara je divlja rijeka, planinska ljepotica, „suza Evrope“, ali tek kada zaplovite na njenim talasima i zaronite u njene bukove znaćete da je ona nešto najljepše što ste doživjeli. Tokom 23km čeka vas 23 izazovna buka, a još veći izazov vas očekuje sledeći dan kada odemo u Nacionalni park „Sutjeska“ ili „Durmitor“ i zagazimo u kanjon Hrčavke ili Nevidio. Pred nama će biti kilometri i kilometri kanjona koje ćemo bukvalno prepješačiti. Oba kanjona su na nekim mjestima širine svega pola metra, a litice su visoke i do 450 m. Na prvo čitanje sve djeluje kao nemoguća misija, ali Highlander tim će biti sa vama u ovoj pustolovini, zato se slobodno opustite i prepustite najboljoj avanturi u vašem životu!


Kanjoning-Rafting-Highlander-A12-1
Kanjoning-Rafting-Highlander-A12-2
Kanjoning-Rafting-Highlander-A12-3


NAPOMENA:

Za realizaciju ovog aranžmana minimalan broj učesnika je 2 osobe, a maksimalan broj je 8 osoba po vodiču
Minimalna preporučena starost učesnika je 18 godina
Prethodno iskustvo nije potrebno
Cijene su izražene u evrima i po osobi
Jelovnik je moguće prilagođavati i vegetarijancima i veganima, ali uz prethodnu najavu
Satnice u opisu aranžmana nisu fiksne i mogu se mijenjati zavisno od želje i potreba gostiju
U špicu sezone kada je veliko interesovanje za rafting menadžment kampa zadržava pravo organizovanja aktivnosti u više termina
Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti i kombinovati
Zadržavamo pravo procjene spremnosti učesnika


NE ZABORAVITE!

Pasoš ili ličnu kartu (zavisno od zemlje iz koje dolazite)
Kupaći kostim
Topli duks ili jakna (noći kraj rijeke znaju biti svježije)
Peškir, papuče za tuširanje i pribor za ličnu higijenu
Aparat za slikanje

PROGRAM 1:
1.DAN: Dolazak u kamp Highlander u ranim jutarnjim časovima, a zatim preuzimanje opreme za rafting (neoprensko odijelo i obuća u vašoj veličini, sigurnosni prsluk, zaštitna kaciga, veslo). Slijedi prevoz terenskim vozilima do Brštanovice (polazna tačka za rafting). Vodiči prave raspored sedenja na čamcu i drže kratak kurs/brifing o pravilnom sjedenju, ponašanju u čamcu i tehnikama veslanja brzom rijekom. Nakon toga slijedi rafting najuzbudljivijim dijelom rijeke Tare u trajanju od 3 do 4 sata sa pauzama za foto-safari, plivanje i osvježenje. Na završnici raftinga oko 15h organizovan ručak u kampu Highlander. Nakon ručka gosti mogu uživati u šetnji pored rijeke ili u nekoj sportskoj aktivnosti na kampu (odbojka, mali fudbal..). Večera do 20h, a potom druženje uz logorsku vatru i muziku.

2. DAN: Doručak u kampu Highlander od 08h. Polazak našim terenskim vozilima u pravcu kanjona Nevidio u 9h. Kanjon Nevidio se nalazi na 50km vazdušne linije od našeg kampa, ali vožnja do kanjona traje od 2,5 do 3 sata. Po dolasku na početnu tačku presvlačenje u opremu za kanjoning (kaciga, prsluk, neoprensko odijelo i čizme). Nakon obuke i brifinga ulazak u kanjon. Prolazak kroz kanjon traje oko 3-4h zavisno od broja učesnika, kao i od njihove fizičke spremnosti. Kroz kanjon se prolazi uz savladavanje raznih atraktivnih prepreka, skokove niz prirodne vodopade, a na pojedinim dijelovima potrebna je i alpinistička oprema. Predviđene su i pauze za odmor, fotografisanje i lunch packet. Po izlasku iz kanjona, povratak do vozila, presvlačenje u suvu garderobu i povratak u kamp Highlander gdje je organizovana večera. Sledi druženje uz logorsku vatru i muziku.
3. DAN: Nakon što se gosti odmore i naspavaju, sledi doručak, a potom sumiranja utisaka nakon čega se aranžman završava. Isti je moguće produžiti ili iskombinovati sa dodatnim aktivnostima.

 

PROGRAM 2:

1. DAN: Dolazak u kamp Highlander u ranim jutarnjim časovima, a zatim preuzimanje opreme za rafting (neoprensko odijelo i obuća u vašoj veličini, sigurnosni prsluk, zaštitna kaciga, veslo). Slijedi prevoz terenskim vozilima do Brštanovice (polazna tačka za rafting). Vodiči prave raspored sedenja na čamcu i drže kratak kurs/brifing o pravilnom sjedenju, ponašanju u čamcu i tehnikama veslanja brzom rijekom. Nakon toga slijedi rafting najuzbudljivijim dijelom rijeke Tare u trajanju od 3 do 4 sata sa pauzama za foto-safari, plivanje i osvježenje. Na završnici raftinga oko 15h organizovan ručak u kampu Highlander. Nakon ručka gosti mogu uživati u šetnji pored rijeke ili u nekoj sportskoj aktivnosti na kampu (odbojka, mali fudbal..). Večera do 20h, a potom druženje uz logorsku vatru i muziku.


2. DAN: Nakon što se gosti naspavaju slijedi ukusan planinski doručak oko 08h. Polazak našim terenskim vozilima u pravcu kanjona Hrčavke je planiran oko 10 časova. Po dolasku na početnu tačku slijedi presvlačenje u opremu za kanjoning (kaciga, prsluk, neoprensko odijelo i čizme). Nakon kratke obuke i brifinga šta nas očekuje ulazimo u kanjon. Prolazak kroz kanjon traje oko 5 do 6h zavisno od broja učesnika, kao i od njihove fizičke spremnosti. Dužina kanjoning ture je 13km. Kroz kanjon se prolazi uz savladavanje raznih atraktivnih prepreka, skokove niz prirodne vodopade, a na pojedinim dijelovima potrebna je i alpinistička oprema. Predviđene su i pauze za odmor, fotografisanje i lunch packet. Po izlasku iz kanjona, slijedi povratak do vozila, presvlačenje u suvu garderobu i povratak u kamp Highlander gdje je organizovana večera. Potom sledi druženje uz logorsku vatru i muziku.

3. DAN: Nakon što se gosti odmore i naspavaju, sledi doručak, a potom sumiranja utisaka nakon čega se aranžman završava. Isti je moguće produžiti ili iskombinovati sa dodatnim aktivnostima.

Kako do Highlander Rafting Kampa


Kamp Highlander se nalazi na magistralnom putu Foča – Nikšić, tačnije 20 km udaljen od Foče, u pravcu Crne Gore i na 5 km pre graničnog prelaza Šćepan Polje / Hum (BiH – CG).

Highlander-rafting-tara-Location

N:  43°21'08"  E:  18°48'28.5"

Sarajevo – Trnovo – Foča (80km)
Beograd – Čačak – Užice – Višegrad – Goražde – Foča (350km)
Banja Luka – Doboj – Zenica – Sarajevo – Trnovo – Foca (340km)
Podgorica – Nikšić – Plužine – Šćepan polje – Foča (172km)
Dubrovnik – Trebinje – Bileća – Gacko – Foča (165km)
Herceg Novi – Trebinje – Bileća – Gacko – Foča (172km)
Zagreb – Banja Luka – Travnik – Visoko – Sarajevo – Foča (527 km)

Postoje svakodnevne redovne linije koje voze do Foče iz pravca Beograda, Novog Sada, Podgorice, Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Dubrovnika i Zagreba.

Ako dolazite avionom iz inostranstva preporučujemo da sletite na aerodrom u Sarajevu, a odatle imate još 70 km do Foče.

Doručak: Domaći hljeb + peciva, Gorštak doručak (pršut, čajna, kajmak, sir, jaja, uštipci, proja), čaj, mlijeko, kiselo mlijeko.
Ručak: Teleća čorba, po izboru teletina ispod sača ili riba, mješana salata, hljeb, voće ili kolač.
Večera: Po izboru, kremenadla, riba, piletina u sosu od šampinjona, sarajevski ćevap, bijela vješalica, hljeb, salata mješana ili šopska salata.

***Prema želji i potrebama gostiju jelovnik je moguće prilagođavati i vegetarijancima i veganima, ali uz prethodnu najavu.

Rafting-highlander-hrana_1
Rafting-highlander-hrana_2
Rafting-highlander-hrana_3

Rafting-highlander-hrana_4
Rafting-highlander-hrana_5
Rafting-highlander-hrana_6

Rafting-highlander-hrana_7
Rafting-highlander-hrana_8
Rafting-highlander-hrana_9

Kamp Highlander je udaljen 20km od Foče i na svega 5km od graničnog prelaza, Šćepan Polja, između BiH i Crne Gore. Okružen je grabovom šumom i nalazi se na atraktivnoj lokaciji na desnoj strani rijeke Drine.

Kapacitet kampa je 100 ležajeva sa krevetima koji imaju dušek i čistu posteljinu. Bungalovi su drveni za dve, tri, četiri ili pet osoba, dok su male kućice, popularno nazvane torarice za jednu ili dve osobe (čitaj: zaljubljene).

Kamp ima struju, bežični internet (WiFi), zajedničke tuš kabine, toalete, toplu i hladnu pijaću vodu. Restoran ima u ponudi domaću/tradicionalnu kuhinju u kome svaki gost dobija svoj obrok prema plaćenom aranžmanu, a za putnike namernike moguće je spremiti hranu po želji i cenama koje su zvanične.

Destinacija na kojoj se nalazi kamp Highlander je idealna za rafting, planinarenje, biciklizam ili pecanje. Polazna je tačka za obilazak Nacionalnog parka „Sutjeska“ i Nacionalnog parka „Durmitor“. Planinski vrhovi Maglić, Durmitor, Bioč, Zelengora, samo su neki od vrhova koji se nalaze u blizini kampa. Tu su i jezera Zelengore, tačnije devet jezera kao i Prašuma Perućica i vodopad Skakavac visine 73m. Najkraće rečeno predjeli od kojih zastaje dah. Čuda prirode kojima se vrijedi ponovo vratiti. Lokacija je odlično povezana drumskim saobraćajem sa svim važnijim turističkim gradovima Bosne, crnogorskim i hrvatskim primorjem kao što su: Budva, Herceg Novi, Kotor, Dubrovnik, Trebinje, Sarajevo, Mostar, Višegrad i Žabljak.

Ako živite u nekoj od ovih ex yu republika ili ste samo na proputovanju ovim destinacijama, a volite prirodu i avanturistički turizam, preporučujemo vam rafting kamp Higlander. To je kamp u kome vas čeka potpuni odmor u tišini prirode i žubor rijeke Drine uz domaću hranu koju ćete dugo pamtiti.

Rafting-Camp-Highlander-1
Rafting-Camp-Highlander-2
Rafting-Camp-Highlander-3

KAMP

3 zvezdice

Koordinate

N 43°21’41.8″ E 18°48’28.5″

Površina

2 000m2

Kapacitet

100 ležajeva u drvenim bungalovima za 2,3,4 ili 5 osoba

Toaleti/tuš kabine

Lux bungalovi imaju svoja kupatila

Standardni bungalovi koriste zajedničke toalete i tuš kabine

Restoran/Bar

Tradicionalna kuhinja. Radno vrijeme od 07h do 23h svakog dana tokom sezone

WiFi

Besplatan bežični internet u cijelom kampu

Parking

Parking mjesta za putnička vozila i za autobuse

Šatori

Postoji prostor za postavljanje šatora

Plaža

Divlja plaža za kupanje

Tereni

Za odobojku, mali fudbal i badminton. Društvene igre: šah i karte

Ljubimci

Dozvoljen je boravak ljubimaca u kampu, ali nije u bungalovima i u čamcu

LUX bungalovi

U rafting kampu Highlander se nalazi 9 lux bungalova za 4 osobe. Ukupnog kapaciteta 36 mjesta. U svakom bungalovu se nalazi:

 • Francuski ležaj sa dvije odvojene posteljine
 • Krevet na sprat (prostran i za djecu i za odrasle)
 • Radni sto
 • Kupatilo
 • Terasa/balkon

LUX-Rafting-Highlander-1-1
LUX-Rafting-Highlander-1-2
LUX-Rafting-Highlander-1-3


Standardni Bungalovi

U rafting kampu Highlander se nalazi 16 standardnih bungalova za 2 osobe. Ukupnog kapaciteta 32 mjesta. U svakom ovom bungalovu se nalazi:

 • Veliki ležaj sa dvije odvojene posteljine
 • Prostor za kofere i čiviluk

Standard-Rafting-Highlander-1-1.jpg
Standard-Rafting-Highlander-1-2
Standard-Rafting-Highlander-1-3

U rafting kampu Highlander se nalaze 2 standardna bungalova za 4 osobe: Ukupnog kapaciteta 8 mjesta. U svakom ovom bungalovu se nalazi:

 • 2 obična kreveta
 • 1 krevet na sprat
 • Prostor za kofere i čiviluk

U rafting kampu Highlander se nalaze 4 standardna vigvama za 5 osoba: Ukupnog kapaciteta 20 mjesta. U svakom ovom bungalovu se nalazi:

 • 5 ležajeva
 • Prostor za kofere
 • Čiviluk

U rafting kampu Highlander se nalaze 4 standardne torarice za 1 ili 2 osobe. Ukupnog kapaciteta 4 ili 8 mjesta. U svakom ovom bungalovu se nalazi:

 • Jedan ležaj za 2 osobe sa jednom posteljinom
 • Prostor za kofere i čiviluk

Standard-Rafting-Highlander-2-1
Standard-Rafting-Highlander-2-2
Standard-Rafting-Highlander-2-3

Cijena aranžmana uključuje:

Rafting aktivnosti – 1 dan
Kanjoning aktivnosti – 1 dan (Hrčavka ili Nevidio)
Noćenje u kampu  – 1 noć
Sve obroke u toku trajanja aražmana (2 doručka, 2 ručka, 1 večera)
Kompletnu kanjoning opremu (neoprensko odijelo i obuća u Vašoj veličini, sigurnosni prsluk, zaštitna kaciga, alpinistička oprema)
Taksu za ulazak u NP„Durmitor“ ili NP „Sutjeska“
Boravišnu taksu
Prevoz našim terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana (od kampa do polazne tačke za kanjoning)
Licencirani vodiči za kanjoning
Osiguranje
Besplatan parking za Vaša vozila

Cijena aranžmana ne uključuje:

Vanpansionsku ponudu (piće, dodatni obroci...)
Sve ostale troškove koji nisu predviđeni programom (dodatni izleti, dodatna noćenja...)
Rafting i Hiking Highlander

A8 - Rafting i Hiking 2

Izaberite tri dana odmora, rafting Tarom, uspon na Maglić i obilazak Trnovačkog jezera. Detaljnije
Rafting i Hiking Highlander

A7 - Rafting i Hiking 1

Izaberite tri dana odmora, rafting Tarom i obilazak prašume Perućica i Trnovačkog jezera. Detaljnije
Rafting i Hiking Highlander

A28 - Rafting i Trekking

 Izaberite rafting Tarom i trekking kroz prašumu Perućicu i Dolinu Heroja. Detaljnije
 • 1
 • 2
 • 3

ZAŠTO TEAM BUILDING?

 • Poboljšava komunikaciju među zaposlenima
 • Razvija bolje međusobno razumjevanje članova tima
 • Omogućava da se bolje upoznaju, otkriju svoje slabosti i vrline
 • Omogućava da uče jedni od drugih i da bolje sarađuju
 • Povećava produktivnosti i efikasnosti zaposlenih
 • Povećava lojalnost zaposlenih
 • Povećava motivaciju zaposlenih
 • Ukazuje na važnosti učinka svakog zaposlenog
 • Stvara bolje razumjevanje zajedničkih ciljeva kompanije
 • Kompanija postaje prijatnije mjesto za rad

Važne informacije

Kontak za sve informacije i rezervacije:

+387 65 475 201 (BIH)
+381 65 8238 335 (SRB)
Info@highlandertim.com

Kapacitet kampa je 100 mjesta
Vikend termine je potrebno dosta ranije rezervisati.
Avans za sve rezervacije je 30 evra po osobi.
U slučaju sprečenosti, Vaš avans važi u sledećoj sezoni.
Cijene svih aranžmana su izražene u evrima, po osobi.
Aranžmani su na bazi punog pansiona.
Smještaj i noćenja su u drvenim bungalovima (lux ili standardni).
U cijene aranžmana su uključene sve takse, oprema i transport od kampa do polazne tačke neke aktivnosti.
Hranu je moguće prilagoditi za vegetarijance i vegane.
Nije dozvoljeno unositi alkohol u kamp.
Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl.
Satnice navedene u opisu aranžmana nisu fiksne i mogu se mijenjati.
Svi gosti moraju imati ličnu kartu ili pasoš.
Rafting kamp „Highlander“ ne odgovara za izgubljene ili oštećene stvari.

Rezervacije za termine od 15.jula do 1.septembra će biti uvećane za 5 evra po osobi.